Hallo!

Mijn naam is Ellen Verhagen en ik ben ontwerpster van de leren tassen en accessoires van Belle’s Bags.

Sinds 2012 heeft dit stoere en veelzijdige materiaal me in de ban en in de zomer van 2014 heb ik besloten iets meer met mijn hobby te gaan doen.
In mijn knusse atelier aan huis maak ik de tassen helemaal met de hand. Ik werk enkel met de ouderwetse handgereedschappen en er komt alleen in de voering een machine aan te pas. Gaten worden getimmerd en het stikwerk doe ik gewoon met naald en draad. Dit omdat ik graag het originele handwerk in ere wil houden en zo mijn tassen iets speciaals wil meegeven. Deze extra aandacht zorgt voor originaliteit en duurzaamheid, ik kan namelijk bijna alles wat ik zelf gemaakt heb repareren.

Door deze manier van werken kan geen enkele tas hetzelfde worden! Om mijn creativiteit te stimuleren combineer ik leer graag met metalen voorwerpen; meubelbeslag/ornamenten. Dat kan vaak alleen op een ambachtelijke manier bevestigd worden en zo wordt een tas nog unieker. Bovendien past metaal bij het robuuste leer dat ik graag uitzoek voor mijn tassen! Het leer dat ik gebruik is van goede kwaliteit, meestal rond de 1,5 mm dik, mocht je dat wat zeggen haha. De tassen zijn daardoor, vooral die met metalen ornamenten, iets zwaarder dan de gemiddelde tas. Maar als je gaat voor duurzaamheid dan zit je met deze tassen goed! De voering maak ik altijd van varkensleer, lekker dun maar veel duurzamer dan stof!

Ik wil ook nog een beetje aan het milieu denken en daarom gebruik ik leer dat afkomstig is uit de vleesindustrie, een afvalproduct dus. Maar dan wil ik nog een stapje verder gaan om te zorgen dat ik mijn huiden helemaal ‘op’ maak. Alle bruikbare stukjes worden verwerkt in accessoires of weggegeven aan instanties die de stukjes kunnen gebruiken voor activiteiten voor kinderen of het goede doel.

Ik ben ook zeker bereid om de creativiteit van iemand anders toe te laten. Zo wil ik mijn modellen ook Custom Made aanbieden; zodat een eventuele klant mee kan beslissen over de kleur, ornament, voering etc van zijn/haar nieuwe tas. Via mail of Whatsapp kan ik je gemakkelijk op de hoogte houden van het proces en maken we samen de perfecte tas. Ook geef ik workshops en cursussen! Houdt daarvoor mijn facebookpagina in de gaten: https://www.facebook.com/bellesbagsenaccessoires/

Kortom, ik neem je graag mee in mijn passie voor het materiaal en de ambacht!

Kijk lekker rond op deze site en laat het maar weten als je vragen hebt!

Liefs Ellen